Oron kring Indiens ekonomi har fått landets valuta, rupien, att falla till den lägsta nivån någonsin mot den amerikanska dollarn. En dollar kostade på tisdagen 64:05 rupier, jämfört med 63:22 rupier dagen före.
Andra tillväxtländer, som Brasilien och Sydafrika, har också drabbats hårt av Feds signaler och även deras valutor, real och rand, har fallit kraftigt mot dollarn. Den sydafrikanska randen har tappat allra mest men i Indien förvärras nedgången också av politiska krav på nyval och samtidigt har regeringens förmåga att hantera ekonomin blivit alltmer ifrågasatt.
Eldat på
Den amerikanska centralbanken har i flera år eldat på ekonomin genom att köpa statsobligationer, i kölvattnet av finanskrisen. Men nu börjar den amerikanska tillväxten få fäste och Fed väntas dämpa sina obligationsköp. Marknadsräntorna har stigit och i spåren har många av tillväxtländerna har fått rejäla problem.
– Vi ser fallande aktiekurser och svagare valutor och det tyder på att man har finansierat investeringar i de här länderna via pengar som man lånat i USA. Ändå har Fed inte trampat på bromsen utan bara lättat på gasen, säger Richard Falkenhäll, valutastrateg på SEB.
Värst drabbade
De länder som nu tar de värsta smällarna är främst de som har de största underskotten i sin handel med omvärlden. Sverige är ett bra exempel på motsatsen, med större export än import.
– Vi har ett bytesbalansöverskott och drabbas inte av den här typen av reversering av kapitalflöden. Det är länder som har behov av att attrahera utländskt kapital som drabbas värst, säger Falkenhäll.