HM redovisade klart lägre vinst för fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Foto: Hasse Holmberg / TT

Oförändrad utdelning trots vinstras för HM

Uppdaterad
Publicerad

Hennes & Mauritz redovisar en klart lägre vinst under fjärde kvartalet jämfört med föregående år. Bolagets styrelse väljer dock trots allt att föreslå en oförändrad utdelning till aktieägarna.

Klädjätten redovisar en vinst före skatt på 463 miljoner kronor för fjärde kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period 2021 gjorde bolaget en vinst på 6 003 miljoner kronor.

Oförändrad utdelning

Omsättningen uppgick till 62 433 miljoner kronor, jämfört med 56 813 miljoner kronor ett år tidigare.

Styrelsen föreslår en oförändrad utdelning till aktieägarna på 6:50 kronor. Just den frågan har inför bokslutet varit högaktuell. Företaget håller också fast vid målsättningen om att uppnå en tvåsiffrig rörelsemarginal för helåret 2024.

”De externa faktorerna är fortsatt utmanande men utvecklingen går åt rätt håll. I kombination med våra investeringar och effektiviseringar finns det goda förutsättningar för att 2023 blir ett år med ökad försäljning, förbättrad lönsamhet och lägre varulager”, skriver Helena Helmersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.