SEB-aktien rasar efter besked om UG-granskning

Uppdaterad
Publicerad

SEB:s aktie rasar ordentligt på Stockholmsbörsen efter att SVT:s Uppdrag granskning kontaktat banken angående misstänkt penningtvätt, uppger banken i ett pressmeddelande. Kort därefter hänger andra bankaktier på och får hela Stockholmsbörsens index på fall.

Banken SEB har blivit kontaktad av SVT:s Uppdrag granskning (UG) angående misstänkt penningtvätt i ett kommande program, uppger banken i ett pressmeddelande.

Vad programmet kommer innehålla är oklart, men SEB väljer ändå att berätta för aktiemarknaden om vad som kan komma.

Rasar över tio procent

Aktien rasar ordentligt på Stockholmsbörsen efter beskedet, över tio procent ner när handeln öppnar.

”Om det skulle framkomma ny information som vi inte haft kännedom om sedan tidigare kommer SEB omedelbart att vidta åtgärder”, skriver SEB i ett pressmeddelande.

Även Swedbank och Nordeas aktier sjunker flera procent efter beskedet.

UG: ”Fortsätter granska bankvärlden”

Uppdrag granskning vill inte ge några närmare detaljer kring granskningen.

– Vi gör två program under hösten där vi fortsätter granska bankvärlden, ett av dem tillsammans med TT Nyhetsbyrån . Vad de programmen innehåller kommenterar vi inte just nu, säger UG:s reporter Joachim Dyfvermark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.