Snapchats vd Evan Spiegel. Foto: TT

Snapchat förlikar i grundarkonflikt

Uppdaterad
Publicerad

Efter en längre tids konflikt har grundarna till den populära bildmeddelandetjänsten Snapchat gjort upp om en privat förlikning med deras tidigare universitetsvän, skriver BBC.

Förra året försökte Reggie Brown stämma grundarna Evan Spiegel och Bobby Murphy för att ha tagit hans idé.

Brown hävdade att han kom på tanken med en bildmeddelandetjänst där bilderna tas bort efter att de skickats när de alla tre gick på Stanford University i Kalifornien, men att Spiegel och Murphy tvingat honom åt sidan.

Hur mycket pengar det rörde sig om i förlikningen är inte känt, men i ett pressmeddelande som skickades ut i tisdags – när teknikvärlden var upptagen med att titta på vad Apple hade för nya telefoner på gång – gavs Brown för första gången äran för idén.

”Vi är glada att vi kunnat lösa denna fråga på ett sätt som är tillfredställande för Brown och företaget. Vi erkänner hans bidrag till Snapchat och vi uppskattar hans arbete med att få igång appen”, säger Snapchats vd Evan Spiegel, enligt pressmeddelandet.

Snapchat blev nyligen värderat till 10 miljarder dollar, runt 71 miljarder kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.