Storbritanniens Boris Johnsson och USA:s Donald Trump i samspråk innan den gemensamma frukosten vid G7-mötet i franska Biarritz. Foto: Erin Schaff, TT/AFP

Trump lovar Johnson handelsavtal efter brexit

Uppdaterad
Publicerad

Storbritannien kommer efter brexit att ingå ett stort handelsavtal med USA, uppgav Donald Trump när han mötte Storbritanniens premiärminister Boris Johnsson i samband med G7-mötet i Frankrike.

Avtalet, som enligt Trump kommer att nås snabbt, beskriver den amerikanske presidenten som ett ”väldigt stort handelsavtal, större än vi någonsin har haft”.

Trump lade till att Johnson är rätt man att ta sitt land ut ur EU.

Den brittiske premiärministern säger att handelssamtal med USA kommer att bli svåra men att det finns stora möjligheter för brittiska företag på den amerikanska marknaden. Enligt BBC vill Johnson se amerikanska eftergifter, bland annat sänkta hinder för brittiska företag att göra affärer i USA, för att ett avtal ska bli av.

Boris Johnson, Donald Trump, Emmanuel Macron och de övriga ledarna träffas vid G7-mötet i franska Biarritz. Foto: Philippe Wojazer, TT/Reuters

Rykten florerar också om att Johnson planerar att säga till EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk att Storbritannien vill betala 9 miljarder pund i stället för de 39 miljarder som Theresa May tidigare gått med på, om landet kraschar avtalslöst ut ur EU.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.