USA:s president Donald Trump. Foto: TT

Trump lovar stora skattesänkningar

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump säger att både företag och enskilda människor kommer att få ”rejäla skattesänkningar” i samband med ett skattereformspaket som han räknar med att presentera nästa vecka.

Det är i en intervju med AP, som den amerikanske presidenten förklarar att det som ska presenteras ”troligen blir de största skattesänkningar någonsin”.

Trump säger, enligt Reuters, att skattepaketet ska presenteras i nästa vecka, det vill säga precis innan Trump innehaft sitt ämbete i 100 dagar.

USA-val 2016

Skattesänkningar för privatpersoner och företag

– Vi kommer ha ett stort tillkännagivande på onsdag som har att göra med skattereformen. Processen har börjat för länge sedan men reformen kommer börja på onsdag, säger Trump, enligt Reuters.

Trump säger till AP att det kommer att bli skattesänkningar både för företag och privatpersoner.

New York-börsen stiger marginellt på beskedet.

Ska genomföras till årsskiftet

Sedan är frågan hur lång tid det kommer ta att få igenom skattesänkningarna. Finansminister Steve Mnuchins målsättning var från början att få igenom reformerna till augusti, men man har nu skjutit på det och hoppas på att få igenom de nya reglerna till årsskiftet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet