Stormy Daniels intervjuades av Anderson Cooper. Foto: TT

Clifford: Hotades hålla tyst om affären med Trump

Uppdaterad
Publicerad

Ex-porrstjärnan Stephanie Clifford berättar, för första gången i en tv-intervju, om sin påstådda tidigare affär med USA:s president Donald Trump 2006 – och om hoten hon fått efteråt.

– En man kom fram till mig och sa ”Lämna Trump i fred. Glöm artikeln”, säger hon till tv-kanalen CBS program ”60 Minutes”.

Den tidigare porrfilmsskådespelaren Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels, ska ha blivit hotad inför sin dotter för att hålla tyst om en affär med Donald Trump. Hon berättade om hoten i en tv-intervju med den amerikanska journalisten Anderson Cooper.

Affären med USA:s president ska ha hänt sommaren 2006, efter att de träffats under en golfturnering. Trump ska sedan ha bjudit ut Daniels på middag, men kvällen ska ha börjat och slutat på hans hotellrum där de ska ha haft sex.

USA-val 2016

”Vore tråkigt om något hände hennes mamma”

Enligt Daniels kontaktade Trump henne regelbundet under ett år efteråt med löften om att hon skulle få vara med i hans tv-program, men när det inte blev av tappade de kontakten.

Fem år senare, 2011, erbjöds Daniels 15 000 dollar för att berätta om natten med Trump. Artikeln publicerades aldrig eftersom Trump hotade stämma tidningen efter att de kontaktat honom för en kommentar. Samtidigt blev Daniels hotad på en parkeringsplats i Las Vegas där hon befann sig med sin dotter, berättar hon.

En man kom fram och sa “Lämna Trump i fred. Glöm artikeln.” Sedan tittade han på min dotter och sa “Det är en vacker liten flicka. Det vore tråkigt om något hände hennes mamma.”

Kort därefter publicerades uppgifterna om affären på en sajt, men då var Daniels omskakad och förnekade att något hade hänt.

Hade kunnat få mer pengar

När Trump blev Republikanernas presidentkandidat 2016 började fler och fler höra av sig till Daniels.

Det gjorde även Trumps advokat som erbjöd henne 130 000 dollar för att inte säga något. Tystnadsavtalet undertecknades elva dagar innan det amerikanska presidentvalet. Enligt det träffade Stormy Daniels Trump endast ett fåtal gånger på offentliga tillställningar.

Daniels hävdar att hon gick med på erbjudandet för att hon var orolig för sin och sin familjs säkerhet, och hon menar att hon hade kunnat få mycket mer pengar om hon hade berättat vad som hade hänt för medierna.

Daniels fortsatte förneka affären – och även att hon hade fått pengar för att hålla tyst – eftersom hon var rädd.

– Meningen som användes var ”De kan göra ditt liv till ett helvete på många sätt”, säger hon om sin kontakt med Trumps team.

På frågan vem ”de” är, svarar Stormy Daniels att hon tror att det är Trumps advokat Michael Cohen. Cohen nekar till att ha hotat Daniels.

Det har tidigare spekulerats i om Daniels har bevis för affären med Trump, men det väljer hon att inte svara på i intervjun med hänvisning till råd från sin advokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet