Foto: TT

Tusentals blockerade från bank-id

Publicerad

Tusentals svenskar utestängdes förra veckan från mobilt bank-id. Efter att Microsoft uppgraderat sitt operativsystem för mobiltelefoner gick det inte längre för användare av de äldre versionerna att legitimera sig på sina mobiltelefoner, skriver Sydsvenskan.

– Tyvärr är det så. Det är alltid användare som hamnar i kläm när deras telefoner inte stöds längre. Det är inget vi kan göra något åt, säger Johan Eriksson, vd för Finansiell ID-Teknik Bid AB, till tidningen.

Sannolikt kommer samma sak hända igen. När bank-id höjde kraven på Android-telefoner utestängdes också användare från tjänsten. Omkring 7,2 miljoner svenskar använder sig av bank-id när de betalar räkningar eller legitimerar sig på nätet. I framtiden räknar företaget med att så gott som alla svenskar kommer att använda deras tjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer