Foto: TT

Uppgifter: Media Markt på väg lämna Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Elektronikkedjan Media Markt kan vara på väg att lämna Sverige rapporterar branschtidningen Market. Enligt uppgifter till tidningen ska norska Expert-koncernen ta över samtliga av företagets 27 varuhus. Varuhusen kommer då att skyltas om med det norska varumärket Power.

– Kontraktet är påskrivet, säger en central källa till Market.

Enligt Market ska uppgiften vara bekräftad av flera andra av varandra oberoende källor. Skälen till försäljningen ska vara ekonomiska, då den tyska detaljhandelsjätten inte lyckats slå sig in på den svenska marknaden utan i stället samlat på sig en förlust på nära tre miljarder kronor.

Anna Sjödin, PR och kommunikationschef på Media Markt i Sverige, vill inte kommentera uppgifterna om att de svenska butikerna ska säljas när SVT Nyheter ringer upp.

Hon hänvisar till moderbolaget i Tyskland och SVT Nyheter söker moderbolaget för en kommentar.

I ett mejl från det tyska moderbolaget säger deras representant att det under lång tid spekulerats i att den svenska verksamheten varit till salu, men att väljer att inte kommentera uppgifterna om en försäljning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.