SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein får en ny roll som inrikespolitisk kommentator på SVT. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Elisabeth Marmorstein blir inrikespolitisk kommentator på SVT

Uppdaterad
Publicerad

För att kunna ge ännu mer analys och fördjupning inför nästa års val blir SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein nu inrikespolitisk kommentator. Hon spår att coronaviruset kommer att sätta sin prägel på valrörelsen.

– Till följd av pandemin så tror jag att frågor som rör ekonomi och jobb kommer ta en större plats än de gjort de senaste valrörelserna, säger hon.

Elisabeth Marmorstein har varit politikreporter på SVT sedan 2014. Nu blir hon inrikespolitisk kommentator på heltid.

– Det känns förstås väldigt roligt. Vi står inför ett mycket spännande valår där jag hoppas kunna bidra med att göra politiska skeenden mer begripliga och intressanta för vår publik.

”Viktig förstärkning”

Hon kommer att axla rollen tillsammans med SVT:s Mats Knutson.

– Det här är en viktig förstärkning inför valrörelsen, det kommer att bli ett mycket händelserikt år och det är oerhört viktigt för SVT att kunna täcka in hela dygnet. Elisabeth kommer att ha en särskild inriktning mot morgonsändningar och direktsändningarna, som har blivit allt fler och mer regelbundna, säger Mats Knutson.

Förutom ekonomin räknar Elisabeth Marmorstein även med att flera av de frågor som debatteras flitigt de senaste åren kommer att ha en fortsatt hög prioritet för väljarkåren.

-  Tittar man på vilka frågor som väljarna tycker är viktigast så ligger invandring och lag och ordning fortsatt högt på agendan så mycket kommer också att kretsa kring de frågorna. Och sen välfärden förstås, det är alltid en stor valfråga, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer