Elise Isaeva, säger att hon blev tvungen att tacka nej till ett jobb på grund av bostadsbristen. Foto: Privat/Erik Simander/TT

Elise, 25, tvingades tacka nej till jobb – lyckades inte ordna boende

Publicerad

Förra året ville 25-åriga Elise Isaeva från Skövde ta sig vidare i karriären och hon erbjöds ett nytt jobb i Stockholm. Men hon blev tvungen att tacka nej – eftersom hon inte lyckades hitta ett passande boende.
– Det kändes väldigt tufft, säger hon.

Elise Isaeva jobbar som handläggare på en statlig myndighet i Lidköping. I juni förra året sökte hon en ny tjänst inom samma myndighet i Stockholm. Efter att ha gått på intervju fick hon snabbt beskedet att tjänsten var hennes.

– Jag blev jätteglad. Det kändes som att jag nådde ett mål, jag skulle få den positionen jag ville ha och det skulle ge mig mer erfarenhet, säger hon.

Tanken var att Elise skulle börja sitt nya jobb efter sommaren. Kort efter beskedet började hon söka efter en hyreslägenhet, men det visade sig vara svårare än hon hade tänkt.

Tackade nej till jobbet

Hon sökte efter lägenheter via bland annat Facebook och Blocket, utan att hitta något som passade.

– Jag fick tag på en etta i Huddinge, men det handlade om ett svartkontrakt och det gick jag inte med på.

Elise Isaeva har en son som är fyra år gammal. När det inte blev något med lägenheten i Huddinge var tanken att hon i stället skulle ordna ett tillfälligt boende och att sonen skulle flytta med när hon lyckats ordna någonting mer långvarigt.

– Men månadskostnaderna för att hyra en lägenhet var helt enkelt inte rimliga. Då började jag fundera på om jag kunde köpa en lägenhet i stället, säger Elise Isaeva.

Tiden en faktor

Den tanken stoppades dock av det inte fanns tid att ordna med både nuvarande bostad, lägenhetsköp och flytt innan den nya tjänsten skulle påbörjas, menar hon.

– Det kändes väldigt tufft. Jag ville ha den tjänsten jättemycket. Det var högre lön och det var mitt mål att ta mig vidare för att få mer erfarenhet. Det var som att det sa stopp.

Vad hade du själv kunnat göra annorlunda?

– Jag har förstått nu att vissa bostadsbolag har lite annorlunda regler för när det är kö till en lägenhet, till exempel att det är först till kvarn. Jag sökte allra mest via Blocket och Facebook, och jag önskar att jag hade ringt runt mer och tagit reda på hur det ligger till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer