Branden i en husvagn i Sala under lördagskvällen resulterade i en allvarligt skadad och en död. Foto: Niklas Hagman

En död i husvagnsbrand i Sala – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 65-årsåldern har avlidit och en man i samma ålder har skadats allvarligt i samband med en brand i en husvagn i Sala.

Det var på lördagskvällen som larmet kom. Då hade det börjat brinna i husvagnen. Väl på plats påträffades en allvarligt skadad person som fördes till sjukhus och en död person.

Den avlidna är en 65-årig kvinna och den skadade mannen är i samma ålder. Anhöriga är underrättade. På grund av de oklara omständigheterna utreder nu polisen mord och grov mordbrand men har ingen misstänkt i nuläget.

Har inte kunnat höra mannen

– Vi har inte kunnat höra den mannen som har förts till sjukhus, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos polisen.

Under söndagseftermiddagen har polisen genomfört dörrknackning i området och hört vittnen om händelsen. Brandplatsen har undersökts både med brandhärdshund och brottsplatsundersökningshund. Platsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning som förväntas till måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.