I går lanserade Facebook sin nya smarta högtalare som är tänkt att öka användarupplevelsen i samband med videosamtal. Foto: TT

Facebooks nya satsning: Vill att du ska placera AI-högtalare som kan filma i ditt hem

Publicerad

Facebook lanserar sin egen smarta högtalare med skärm och kamera vill nu företaget ta videosamtalen till nästa nivå. Högtalaren är sociala medier-jättens första steg in på hårdvaru-marknaden och kommer bara två veckor efter nyheten att 50 miljoner användare blivit hackade.

I går lanserade Facebook sin nya smarta högtalare som vill kunna filma och lyssna i ditt hem. Kameran kan inte rent fysiskt flytta sig men kan filma i 140 grader och följa objekt automatiskt. Med företagets nya hårdvara vill man utveckla videosamtal via messenger-appen för att få en känsla av att ”umgås”.

Facebooks senaste år har präglats av ett antal allvarliga säkerhetsproblem där användares data läckt ut till obehöriga. Och i presentationen erbjuder Mark Zuckerberg och hans team en rad egenskaper som ska visa att företaget numera tar integriteten på största allvar.

Företagets nya satsning bara början

Förutom att intyga att ”Facebook inte lyssnar” beskriver företaget hur man fysiskt kommer ges möjligheten att koppla bort mikrofonen och kameran. Vidare finns en plastbit som man kan placera framför kameran.

Facebook menar att ”Portal” – som beräknas levereras i november – bara är början och att de hoppas kunna lansera mer hårdvaru-produkter i framtiden.

Frågan är nu hur användarna ställer sig till företagets nya satsning, som kommer bara tio dagar efter det att 50 miljoner konton hackats av ännu oidentifierade gärningsmän. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer