Polisavspärrningar på shoppinggatan i Haag där knivattacken ägde rum. Foto: Phil Nijhuis, AP, TT

Tre personer skadade efter knivattack i Haag

Uppdaterad
Publicerad

Tre minderåriga personer skadades i en knivattack i centrala Haag under fredagen, uppger den lokala polisen. Samtliga offer ska ha fått lämna sjukhuset senare under kvällen. Polisen i Haag söker fortfarande efter gärningsmannen.

Händelsen tycks ha skett i ett varuhus och ett stort polispådrag pågår på platsen, på en av stadens huvudgator, rapporterar etermediebolaget NOS. Mängder av människor är i omlopp i centrum med anledning av Black Friday-handeln.

Räddningspersonal på gatan i Haag där knivattacken inträffade. Foto: Phil Nijhuis, AP, TT

Omständigheterna beskrivs ännu som oklara. Polisen söker efter en man som tros vara mellan 40 och 50 år gammal, rapporterar tidningen De Telegraaf.

En talesperson för polisen i Haag säger enligt AP att det är för tidigt i utredningen för att fastställa ett motiv bakom attacken, men att det i nuläget inte tycks röra sig om ett terrordåd.

Polisen bekräftade, via sin twitter, att det är tre minderåriga personer som skadats. Skadeläget ska dock vara lindrigt och alla tre fick lämna sjukhuset under sen fredagskväll.

Polisen meddelade även att de gör omfattande undersökningar av platsen men på grund av fallets ”komplexitet” så tar det tid.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.