Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hon använde cyanid för att förgifta alla offren”, säger den biträdande rikspolischefen. Seriemördarfallet har väckt stor uppmärksamhet i Thailand. Se mer om det i klippet. Foto: ROYAL THAI POLICE/HANDOUT

Misstänks för 14 mord – hon kan bli en av Thailands värsta seriemördare

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Thailand har gripit en kvinna som misstänks ha mördat 14 personer. Motivet tros vara att offren ville ha tillbaka sina utlånade pengar. Istället för att betala ska kvinnan, som uppges ha stora skulder, ha giftmördat dem.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet i Thailand, inte minst för att det handlar om seriemord med hjälp av cyanid. Giftet ska vara väldigt svårt att få tag på i landet. 

En överlevare

Den 36-åriga kvinnan greps först för nio misstänkta dödsfall som ska ha ägt rum under flera år. Under polisens utredning utökades dock misstankarna till 14 fall.

Enbart en person – det 15:e tilltänkta dödsoffret – överlevde mordförsöket, berättar den biträdande rikspolischefen Surachate Hakpar under en presskonferens:

– Offret lyckades ta sig ur sin bil men när hon väl kom in i en ambulans förlorade hon medvetandet och hennes hjärta slutade slå. Tekniskt sett var hon död, men lyckligtvis lyckades läkaren återuppliva henne på sjukhuset.

Pengar ett bakomliggande motiv

Enligt polisen hade den misstänkta kvinnan svindlat offren på nära en miljon kronor. Det var när personerna krävde att få sina pengar tillbaka som hon tog till gift.

Den gripna kvinnan var tidigare gift med ett högt polisbefäl och även han står nu anklagad för bedrägeri, korruption och förskingring relaterat till morden. Båda nekar till anklagelserna.

Kvinnan, som även är gravid i fjärde månaden, står nu åtalad för 14 fall av överlagt mord och ett mordförsök. Samtidigt utreder polisen ytterligare tre potentiella fall.

Döms hon för morden kommer hon att gå till historien som en av Thailands värsta seriemördare i modern tid.

Se mer om det misstänkta seriemördarfallet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.