Svenska friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson är inte förvänad över beskedet. Foto: TT.

Friidrottsförbundet om beskedet: Ett bra beslut som har tagits

Publicerad

Internationella friidrottsförbundet meddelade under onsdagskvällen att inomhus-VM i friidrott skjuts upp ett år. Orsaken är spridningen av Coronaviruset.

– Det känns bra att det kommer ett besked, att man har tagit ett beslut. Och jag tycker dessutom att, utifrån förutsättningarna, ett bra beslut som har tagits, säger Stefan Olsson, generalsekreterare för Friidrottsförbundet till SVT Nyheter.

Mästerskapen skulle ha utspelat sig i Nanjing i mars. Nu kommenterar svenska Friidrottsförbundet beskedet.

”Det finns en oro”

På sin hemsida skriver det internationella friidrottsförbundet:

”Det är med stor beklagan som vi har beslutat att skjuta upp friidrotts-VM i Nanjing (13-15 mars), efter samråd med arrangörerna, till i mars 2021”.

Var det ett oväntat besked?

– Nej. Känslan den senaste veckan är att det har gått i den riktningen, med tanke på utvecklingen som har varit, säger Stefan Olsson.

Har det funnits en oro hos idrottarna som var på väg dit?

– Min uppfattning är att det har pratats mer och mer om en känsla av oro de senaste veckorna. Vi har inte kollat exakt, men känslan har varit att det finns en oro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.