Estlands riksåklagare utreder sedan tidigare Danske Bank – nu tittar man även på uppgifterna om Swedbank. Foto: SVT

Estlands riksåklagare utreder Swedbank

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Estlands riksåklagare tittar närmare på Swedbank, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Detta efter Uppdrag granskning och SVT Nyheters avslöjande om misstänkt penningtvätt där minst 40 miljarder kronor slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum.

Den estländska riksåklagaren utreder sedan tidigare Danske Bank efter den uppmärksammade skandalen där banken misstänks ha medverkat till att över 2 000 miljarder kronor slussats genom banken.

Nu utökas alltså utredningen till att även innefatta Swedbank.

– Vi bekräftar att, eftersom en del av den publicerade informationen är relaterad till Danske Bank, så tittar vi på påståendena som en del av vår Danske-utredning, säger en talesperson för riksåklagaren till nyhetsbyrån Reuters.

Talespersonen uppger också för Reuters att de kan öppna en separat utredning om Swedbank om det behövs.

Uppdrag gransknings reportage Swedbank och penningtvätten sänds onsdag 20 februari 20.00 i SVT1 – du kan se det redan nu på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.