Reportaget, som finns att se på SVT Play, har producerats av Joachim Dyfvermark. Karin Mattisson är reporter. Foto: Linda Haglund/SVT

FN och övergreppen nominerat till Prix Europa

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Uppdrag gransknings reportage om FN och övergreppen har nominerats till Europas största tv-, radio och webbfestival Prix Europa.

– Det känns jättebra att ett så viktigt reportage lyfts fram igen. Mötet med de drabbade barnen kommer jag aldrig glömma, säger reporter Karin Mattisson.

Uppdrag gransknings internationellt uppmärksammade reportage FN och övergreppen har nominerats till det prestigefyllda priset Prix Europa i kategorin TV Current Affairs.

LÄS MER: Hela granskningen hittar du här

UG – FN och övergreppen

”Jag är så stolt”

Karin Mattisson, reportern bakom Uppdrag gransknings FN-reportage, gläds åt nomineringen och hoppas att det redan uppmärksammade reportaget nu ska kunna få ytterligare internationell spridning.

– Det här är ett otroligt viktigt program och just därför gör det mig så glad att det uppmärksammas än en gång. Jag och producent Joachim Dyfvermark är fruktansvärt stolta och glada.

Reportaget, som fick ett enormt efterspel med bland annat presskonferens i New York, är en granskning av FN-personals sexuella övergrepp mot barn. I reportaget går Uppdrag gransknings team till botten med vad som hände de drabbade barnen.

– Mötet med de utsatta barnen, som FN svikit många gånger om, kommer jag aldrig att glömma.

Flera SVT-produktioner nominerade

Bland nomineringarna i samma kategori, TV Current Affairs, finns även SVT Dold:s granskning av högskoleprovet som fick ett stort nationellt genomslag i maj 2016.

SVT-programmen Ensamma mot IS har nominerats i kategorin TV IRIS och SVT-produktionen EDIT har nominerats i klassen Online.

Prix Europa är ett pris som utser årets bästa radio, tv eller onlineproduktion. Vinnarna i de olika kategorierna kommer att presenteras i Berlin den 20 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UG – FN och övergreppen

Mer i ämnet