Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var blod i toaletten” – se när Nathalie för första gången berättar för vännen Julia att hon mått dåligt av hårt sex. Foto: SVT

Här berättar Nathalie för vännen om skadorna på dejt: ”Skrek av smärta”

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Nathalie har flera negativa upplevelser av våldsamma killar i sängen. Hon har ställt upp på saker som hon egentligen inte velat. I Uppdrag gransknings serie ”Hårt sex” vittnar hon om en sexuell kultur bland unga killar som skadar tjejer.

Redan som ung hade Nathalie relationer där sexet var hårt och våldsamt. Hon sa ja och samtyckte till de hårda tagen, men har i efterhand behövt bearbeta det hon varit med om.  

– Man behandlar inte människor så. Det är inte okej att slå eller strypa någon bara för att det är i ett sexsammanhang.  

De tidiga erfarenheterna av hårt sex tog Nathalie med sig senare i sexlivet. Hon blev så van vid hårt sex och trodde att det förväntades av henne att ställa upp. 

– Jag kände mig som en sexdocka.

Gått vidare i nytt förhållande

Det är först nu som Nathalie börjat prata om vad hon varit med om. I klippet ovan berättar hon för första gången för den nära vännen Julia om en situation på en dejt som plågat henne och det visar sig att även vännen har liknande erfarenheter av våldsamt sex. 

För Nathalie har det tagit lång tid att gå vidare. I dag har hon pojkvän och lever i en sund relation där hon känner att hennes gränser respekteras. Nathalie jobbar som personlig tränare och drömmer om att bli läkare. 

– Jag hade önskat att någon sagt att människor som vi älskar och som älskar oss kan skada oss också.

Se när Nathalie för första gången berättar för kompisen om hur dåligt hon mått av det våldsamma sexet – i klippet ovan.

Här kan du få stöd i frågor som rör sexuellt våld och övergrepp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.