Foto: SVT/Montage

Våldtagen på nätet

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

I en nyöppnad utredning ska Nackapolisen öppna ett USB-minne som de hittat. Det är en rutinåtgärd. Men när dataminnet öppnas förändras allt. Uppdrag granskning kan nu berätta hela historien om en av de största sexbrottshärvorna i sitt slag.

23-årige ”Jesper” har väckt polisens intresse efter en anmälan från en 14-årig flicka i Göteborgstrakten. Hon berättar att han hotat henne för att få henne att skicka nakenbilder på sig själv. När polisen öppnar ”Jespers” USB-minne tickar en lista med mappar fram.

Och varje mapp är döpt till ett flicknamn.

UG – Våldtagen på nätet

Fredrik Eriksson är polis och var den som först började utreda fallet ”Jesper”.

– Allt eftersom jag kom djupare in i den här utredningen och fick kontakt med målsäganden så kände jag liksom att ”vad fan är det här?”.

När Uppdrag granskning första gången berättade om fallet med ”Jesper” förra året, blev reportrarna uppringda av polisen, som ville att de skulle vänta med att konfrontera den misstänkte gärningsmannen.

Nu kan Uppdrag gransknings reportrar Nicke Nordmark och Hasse Johansson berätta hela historien om våldtäkterna på nätet – som kan ske samtidigt som föräldrarna finns i rummet intill.

Sänds i SVT1 och i SVT Play, onsdag 25 februari kl. 20:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UG – Våldtagen på nätet

Mer i ämnet