Här kollapsar bron över sjö i Ryssland mitt under körningen

Uppdaterad
Publicerad

Regionen Zabajkalskij kraj i östra Ryssland har drabbats hårt av omfattande regnoväder de senaste dagarna. Regnet har bland annat orsakat stopp på transsibiriska järnvägen och översvämningar i hundratals hus.

Tågtrafiken på transsibirska järnvägen, världens största järnvägsnätverk, fick under fredagen stoppas i regionen Zabajkalskij kraj i södra Sibirien, rapporterar Reuters. Anledningen är att en järnvägsbro kollapsat till följd av ett våldsamt regnoväder som drog in över området i onsdags.

Arbetet med att laga bron beräknas ta fem dagar, enligt Rysslands president Vladimir Putin

– Den första delsträckan kommer att öppnas om två eller två och en halv dagar, säger Putin i ett möte med landets säkerhetsråd, skriver Reuters.

Ingen ska ha kommit till skada i samband med broraset. De omfattande regnmassorna har även lett till att minst omkring 650 hus i Zabajkalskij kraj drabbats av översvämningar medan fem vägbroar förstörts.

I ett videoklipp från området syns hur en skåpbil försöker ta sig över en provisorisk bro över en översvämmad sjö som hänger farligt nära vattenytan. När skåpbilen når mitten sjunker bron och fastnar i vattnet. Kort därpå kollapsar hela brobygget.

Föraren lyckades ta sig ut, men bilen försvann i vattenmassorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.