Harry Styles-konsert inställd – ”Jag är förkrossad”

Uppdaterad
Publicerad

En konsert med artisten Harry Styles, som skulle ha ägt rum klockan 20 på söndagen i Royal Arena i Köpenhamn, ställdes in med anledning av skottlossningen i det närliggande köpcentrumet Field's vid 17.30-tiden.

Initialt uppgav arrangören Live Nation Denmark att konserten skulle bli av, fast med en timmes uppskjutning. Men vid 21.30 gick personal upp på scen och berättade att polisen gett order om att ställa in evenemanget på grund av säkerhetsrisken, enligt en live-sändning på appen Tiktok.

”Tog säkerheten före”

Harry Styles själv kommenterade dådet på Twitter under måndagsmorgonen med orden: ”Mitt hjärta är brustet tillsammans med Köpenhamnsborna. Jag avgudar den här staden. Människorna är så varma och fulla av kärlek. Jag är förkrossad för offren, deras familjer och alla som lider.” 

Två som redan innan konserten hann bli inställd valde att inte delta som publik, var Lovisa Hjelm och Ada Ekholm från Skellefteå och Umeå.

– Det är såklart jättetråkigt, men vi tog säkerheten före, säger Lovisa Hjelm. 

Hör mer från Harry Styles-fansen i videon ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.