Kan bli 30 grader varmt

Uppdaterad
Publicerad

Pingsthelgen är ännu en dryg vecka bort, och prognosen därmed mindre säker. Men som det nu ser ut, kan det bli riktigt varmt.

Först kommer dock en period av svalare väder och det börjar redan nu i helgen. Södra delarna av Sverige får visserligen se en liten högtrycksrygg, men i mellersta delarna av landet blir det mera växlande väder med moln och även lättare regnskurar.

– På söndag kan det bli väldigt skiftande väder med regnskurar framförallt i väster och det kan också bli en del åska, säger SVT:s meteorolog Mats Andersson.

Under nästa vecka blir vädret sedan skiftande med växlande molnighet och temperaturer kring 15-20 grader, lite svalare i norra delarna av landet.

25 – 30 grader varmt

– Men redan på torsdag börjar det stabilisera sig och varmare väder kommer in söderifrån, säger Mats Andersson. Och sedan blir det riktigt spännande för som det nu ser ut så kan det bli temperaturer på mellan 25 och 30 grader. Sedan ska man betona att det ligger långt fram, så mycket kan hända, säger Mats Andersson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.