På elva minuter fick de tre finalisterna baka två pizzor, en margarita och en egenkomponerad. Enligt juryn var Frida Ceveryds hjortinnerfilé-pizza med mört kött, söt palsternackscremé, och syrlig syltad lök den godaste.
De andra tävlingsbidragen var Simone Roosqvists calzone con riccotta, med vindelrökt sidfläsk och västerbottenost, och Daniel Örkmez korvhantverk, med fänkålssalsiccia och syltad karamelliserad rödlök.
Vad blev ditt pris?
– Jag fick värdecheckar hos olika leverantörer. Jag har inte hunnit kolla, men jag tror att jag fick mycket pengar. Som liten pizzabagare i Varberg betyder det en hel del, säger Frida Ceveryd.
Vad krävs för att bli en bra pizzabagare?
– Att man är stresstålig och kan ha många bollar, eller pizzor, i luften.
Vilket är ditt bästa pizzatips?
– Det är att använda bra råvaror. Använder man till exempel den billigaste skinkan blir det inte en särskilt god pizza.
Hur ofta äter du själv pizza?
– Inte så ofta, ungefär två gånger i månaden.
Vad betyder det att ha vunnit pizza-SM?
– Haha ... Det betyder väl att jag är bäst. Fast mest var det en rolig grej och nu hoppas jag kunna sälja min hjortinnerfilé-pizza.
Vinsten firade hon med skumpa, men ingen pizza.
Så gör du Fridas pizza
Gör pizzadeg av jäst, vatten, vete- och dinkelmjöl, smör och färsk timjan. Koka palsternackscréme, som används istället för tomatsås, på palsternacka, grädde, citron och salt och peppar. Bre ut crémen på pizzabotten och lägg på riven mozzarella.
Därefter bakar du pizzan i ugnen. När den är lagom gräddad tar du ut den, slungar på rödlök, ärtskott och mangoldskott.
Därefter lägger du på hjortinnerfilén som är stekt i salt och peppar, marinerad i lingonsylt och sambal oelek och bakad tre timmar i ugn. Krydda med flingsalt och svartpeppar.