Foto: Harris MarkatatosVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hunden Hector gör succé på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Hunden Hector har gjort succé på Instagram. Hans konto har över 720.000 följare och de blir bara fler och fler för varje dag som går.

När SVT Nyheter ringer upp Hectors ägare, Harris Markatatos, har han och Hector just stigit upp. Det är eftermiddag men de båda två är väldigt morgontrötta.

– Vi lägger oss ganska sent, vi brukar kolla på en film innan vi somnar, säger Harris.

”Jag tyckte det var larvigt”

Det var för två och ett halvt år sedan Harris, som bor i Stockholm, startade ett Instagramkonto åt Hector som är en engelsk bulldog på fem år. De hittar på mycket tillsammans, ofta går de på caféer och restauranger.

– En dag kom en dam fram till oss och sa att jag borde skaffa Instagram till Hector. Jag hade inte hört så mycket om Instagram då. Jag visste att folk brukar lägga upp bilder på sin mat men jag tyckte att det var larvigt, säger Harris.

Trots det startade han ett par dagar senare upp ett konto och började lägga upp bilder på sin hund. Något som hans barn inte uppskattade.

– De var negativa och sa ”Instagram håller bara småtjejer på med”, de tyckte att jag skulle skaffa ett jobb istället, säger han.

Fick många följare

Men han fortsatte att uppdatera folk om Hectors vardag. I dag har kontot blivit så stort att Harris kan livnära sig på det. Det var när kontot fick mellan 10- och 15.000 följare som Harris började inse att det kunde bli riktigt stort. För barnen tog det lite längre tid.

– När vi hade fått några hundratusen följare så ändrade de åsikt och nu är de jätteglada, säger han.

De flesta av Hectors följare kommer från Asien och USA. Endast tio procent av följarna kommer från Sverige. Varje dag lägger Harris upp 2 till 3 bilder på Hector tillsammans med en text som han tycker är skämtsam.

På en bild ser Hector trött och uppgiven ut. Texten lyder: I once had a life... Then some idiot told me to make an Instagram account!

– Det är lite humor, lite sarkasm och ibland anspelar det lite på sex. Kontot riktar sig främst till vuxna, säger Harris.

Blir ofta igenkänd

Det är inte ovanligt att Hector blir igenkänd på stan. Han ställer ofta upp på fotografier och har lärt sig hur han ska posera.

– Det händer att folk vill komma fram och ta en bild eller vinkar från bilen, säger Harris.

Hector är en lat men kärleksfull hund. Harris hade aldrig planerat att skaffa honom utan det var hans förra flickvän som ville ha en hund. Förhållandet tog slut men Hector blev kvar. I dag kan Harris inte tänka sig ett liv utan sin hund. De gör allt tillsammans, de delar till och med samma säng.

– Jag har vant mig vid hans snarkningar nu, det är gulligt, säger Harris.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer