• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

SD vill satsa på rätt till heltid

Publicerad

Satsningarna i Sverigedemokraternas skuggbudget finansieras främst genom minskade anslag för asylmottgning.

Sverigedemokraterna vill i sin budgetmotion satsa 5,9 miljarder kronor årligen på att ge deltidsarbetande i offentlig sektor rätt till heltid. SD bedömer att förslaget ger 25.000 fler helårsarbetskrafter.

I motionen läggs också två miljarder kronor årligen på fler vårdplatser. Ett av partiets viktigaste förslag när det gäller jobb är ett grundavdrag på arbetsgivaravgifterna på 71.648 kronor för ett företag, vilket beräknas kosta staten 20 miljarder kronor.

Satsningarna finansieras främst genom minskade anslag för asylmottagning och integration, lägre bistånd, höjd krogmoms och genom att slopa den nedsatta arbetsgivaravgift för unga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valbudgeten 2014

Mer i ämnet