14 september: Nattens nyheter

Publicerad

Gahr Støre: ”Jag vill smälta resultatet”

Jonas Gahr Støre gör sig beredd att leda Norge efter vinsten inatt. Men landets förmodat näste statsminister vill inte sätta någon tidsfrist för när en regering kan presenteras.

– Jag har sagt att det får ta den tid det tar, sade han under natten

Fotbollsprofessorn: De rikaste klubbarna kommer dra ifrån ännu mer

Fotbollen har genomgått en förvandling – det som för trettio år sedan mest handlade om idrott har blivit en underhållningsindustri med mångmiljardsummor i omlopp. Och de ekonomiska klyftorna mellan lag och ligor kommer att vidgas ytterligare, spår en av värdens främsta experter:

– Om tio år kommer det vara ett fåtal extremt mäktiga och rika klubbar i ena änden och ett stort antal klubbar helt utan vare sig pengar eller inflytande i den andra, säger professor Simon Chadwick till Ekonomibyrån.

Två döda i flygkrasch i Grekland

Två personer, en man och en kvinna, har omkommit i en flygplanskrasch i den grekiska skärgården, rapporterar lokala medier.

Det enmotoriga planet av modellen Cessna hade flugit från Israel till ön Samos. Strax före landning ska en explosion ha inträffat.

Enligt den israeliska räddningstjänsten Zaka var de två ombord israeler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.