Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Upp till 16 personer har hittats vid liv i en lastbilscontainer på svensk färja, som anlände till Rosslare Europort i Wexford på Irlands östkust. Foto: EBU

16 personer hittade i container – på fartyg från Stena Line

Uppdaterad
Publicerad

Sky News rapporterar att 16 personer har hittats i en stängd lastbilscontainer ombord på svenska Stena Lines fartyg Horizon. Enligt rederiet ska samtliga vara vid god hälsa.

Enligt Sky News går Stena Horizon mellan Cherbourg i Frankrike och Rosslare i Irland. De 16 personerna upptäcktes av en anställd på färjan när denne hörde hur det bankade inifrån lastbilsutrymmet i samband med en rutinkontroll.

Männen, som man tror har asiatiskt ursprung, är mellan 20 och 40 år gamla och ska vara vid god hälsa.

”De har flyttats till ett privat passagerarutrymme på skeppet och våra anställda fokuserar på deras välbefinnande”, skriver Stena Line i ett uttalande.

Har kontaktat myndigheterna

Rederiet fortsätter:

”Stena Line har meddelat säkerhets- och immigrationsmyndigheter i Rosslare så att nödvändiga åtgärder kan vidtas för gruppen när skeppet anländer”.

Nyheten kommer bara ett dygn efter att 25 fripassagerare upptäcktes på en färja mellan Nederländerna och Felixstowe i Storbritannien.

Förra månaden upptäcktes 39 kroppar i ett lastbilsutrymme i Essex. Samtliga omkomna misstänks vara vietnameser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer