18 år för anlagd hotellbrand

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig man döms till 18 års fängelse för brandattentatet mot hotell Statt i Eskilstuna i februari förra året. Eskilstuna tingsrätt dömer honom för grov mordbrand. Det var andra gången som målet var uppe i tingsrätten.

Första gången dömde den mannen till livstids fängelse, men domen förklarades ogiltig av hovrätten eftersom domstolen inte gjort tillräckligt mycket för att försöka höra flera nyckelvittnen som vistades utomlands, uppger Sveriges Radio Sörmland.

Mannen anses bunden till attentatet genom bland annat bilder från övervakningskameror och DNA som hittades på kläder i närheten av hotellet.

Branden bröt ut natten till den 25 februari i fjol. 113 hotellgäster lyckades ta sig ut och ingen skadades men hotellet fick stora materiella skador. Det stod tidigt klart att branden var anlagd.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.