Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Målsägande: ”Skulle skadorna kommit ur tomma luften eller?” Foto: Thomas Fehrm/SVT & Fredrik Persson/TT

19-åringen pressades om den misstänkta misshandeln

Uppdaterad
Publicerad
Idag var det försvarets tur att fråga ut 19-åringen som misstänkts ha misshandlats av ASAP Rocky och hans medarbetare i centrala Stockholm. ASAP Rockys försvarsadvokat Slobodan Jovicic pressade målsägande på olika detaljer i hans version av det som hänt.

På andra dagen av rättegången mot Rakim Mayers var det försvarets tur att fråga ut målsäganden, 19-åringen.  

Slobodan Jovicic, ASAP Rockys försvarsadvokat använde sin tid till att ifrågasätta 19-åringens redogörelse för kvällen och hans minnesbild av den.

”Kommer inte ihåg”

I detalj gick han igenom den dispyt som uppstår utanför en hamburgerrestaurang, och som ska vara upptakten till den misstänkta misshandeln. 

– Din kompis verkar gå in på Max – ni verkar säga något och sedan är ni borta i tre minuter. Minns du om ni kommer överens om något om ni pratar om något?, säger Slobodan Jovicic, försvarsadvokaten. 

– Nej jag kommer inte ihåg, säger 19-åringen via tolk.

Drog ut på tiden

Advokaten konfronterade 19-åringen ytterligare och ställde frågor om uppgifter han lämnat tidigare i utredningen. Han hade svårt att svara på vissa frågor och upprepade flera gånger att han inte minns.  

Enligt 19-åringen beror en del av minnesluckorna på det slag han fick i huvudet under bråket.  

Utfrågningen tolkades och drog ut på tiden och vid flera tillfällen uppmanade rättens ordförande Per Lennerbrant försvarsadvokaterna att inte avbryta och låta tolkarna till punkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ASAP Rocky

Mer i ämnet