19 maj: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Usyk obestridd tungviktsmästare efter seger mot Fury

För första gången på 24 år regerar en boxare ensam på tungviktstronen. Ukrainaren Oleksandr Usyk besegrade britten Tyson Fury på poäng i Riyadh och tog därmed över WBC-titeln, att lägga till sina tre tidigare bälten. Senast någon var obestridd tungviktsmästare var 1999-2000 då Lennox Lewis hade samtliga fyra titlar under en period.

Sårade i Rafah går miste om sjukvård på grund av stängd gräns

Stängningen av gränsövergången i Rafah slår hårt mot tusentals palestinier i behov av medicinsk vård. En Geneve-baserad människorättsgrupp uppger att över 11 000 sårade och över 10 000 cancersjuka går miste om nödvändig behandling.

Person föll från lägenhet – mordförsök utreds

En person fördes till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha fallit från en lägenhet i Hammarby sjöstad i södra Stockholm sent på lördagskvällen. Omständigheterna är oklara och polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.