Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se presskonferensen med Oleksandr Usyk och Tyson Fury i spelaren ovan. Foto: TT

Oleksandr Usyk besegrade Tyson Fury i superfajten

Uppdaterad
Publicerad

Den ukrainske boxaren Oleksandr Usyk besegrade Tyson Fury i nattens historiska match där samtliga fyra tungviktsbälten stod på spel.

Efter segern kan Usyk nu titulera sig obestridd mästare.

– Det här är en stor möjlighet för mig, för min familj och för mitt land, sade den 37-årige boxaren på presskonferensen efter segern (se klipp från presskonferensen i spelaren ovan).

I och med segern, som Usyk tilldelades av en oenig domarkår, är han den förste obestridde mästaren sedan 1999-2000 när britten Lennox Lewis höll de fyra titlarna i fem månader efter att ha slagit Evander Holyfield.

Usyk var den som började bäst men Tyson Fury kom tillbaka och dominerade mittenronderna. Men i de två sista spurtade den ukrainske OS-mästaren, precis som han gjort många gånger tidigare i karriären.

Fury: Jag vann egentligen

Två domare gav Usyk segern med siffrorna 115–112 och 114–113 medan en var oenig och dömde Fury som vinnare med 114– 113.

Efter den sista ronden kysste Tyson Fury motståndaren på huvudet och sade att han vill ha en returmatch redan i oktober.

– Ni vet, det är krig i hans land och människor håller på ett land där det är krig. Men det finns ingen tvekan om att jag vann matchen, tycker jag och jag kommer tillbaka. Jag har en klausul om returmatch, sade Fury efter matchen.

Osäker retur

Lika tvärsäker var han dock inte en stund senare rapporterar AFP.

– Jag är 36 om ett par månader. Jag har boxats sedan jag var liten så det är vad det är. Var tar det slut? Hundra matcher och en hjärnskada, i en rullstol. Jag är inte säker, sade Tyson Fury.

På samma gala vann den svenske boxaren Robin Safar över den forne världsmästaren Sergey Kovalev. 31-åringen från Stockholm vann på enhälligt domslut i Riyadh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.