Polisens avspärrnings vid Bataljonsvägen i Kristianstad. Foto: Mikael Nilsson

20 december: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Man död efter skottlossning i Kristianstad

En man i 25-årsåldern har skjutits till döds i Kristianstad. Polisen har under natten spärrat av ett större område och söker efter minst två gärningsmän.

Efter kritiken: Australiens premiärminister avbryter resa

Australiens premiärminister Scott Morrison avbryter sin semester på grund av skogsbränderna i hemlandet, rapporterar ABC News.

Morrison, som befinner sig i Hawaii med sin familj, har kritiserats för att ha åkt utomlands på semester samtidigt som skogsbränder härjar i landet.

”Jag beklagar djupt om någon av alla de australier som påverkas av de fruktansvärda skogsbränderna har tagit illa upp av att jag har tagit ledigt tillsammans med min familj”, säger han i ett uttalande.

Se norrskenet över den finska skidorten

Turisterna på finska skidorten Ylläs blev inte besvikna. Natten till torsdagen kom norrskenet fram med full kraft.

Norrsken uppstår när elektroner från solen faller in mot atmosfären. Beroende på deras hastighet och på vilken höjd de kommer in kan skenet få olika färger, förklarar SVT:s meteorolog Deana Bajic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.