Räddningspersonal transporterar iväg från skåpbilsattacken i Toronto där 10 personer dödades, flertalet av dessa var kvinnor. Foto: Aaron Vincent Elkaim/AP

25 april: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Många kvinnor bland offren vid Torontodådet

Större delen av offren som plöjdes ner med en skåpbil i Toronto var kvinnor, enligt polisen. Den misstänkte mördarens motiv är ännu oklart, men utredningsledaren Graham Gibson bekräftar att han skrivit ett ”kryptiskt inlägg” om ”ofrivilligt celibat” bara minuter innan han körde ihjäl tio personer och skadade 13.

Fem skadade i svår olycka i Upplands Väsby efter biljakt

Räddningstjänst och flera polisbilar larmades till Upplands Väsby på tisdagskvällen efter en bilolycka. Olyckan ska ha inträffat i samband med att polisen påbörjade ett stoppförsök vid glädjens trafikplats.

Motion räddar livet efter hjärtinfarkten

Att träna efter en hjärtinfarkt är inte farligt. Tvärtom. Fysisk aktivitet efter en infarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med om du inte gör någonting alls det visar en ny studie från forskare vid Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.