– Vi förutsåg ett stort intresse för höstens högskoleprov och så har det också varit,säger regeringens nationella samordnare Peter Honeth. Foto: Bertil Enevåg Ericsson/TT

27 000 anmälda till högskoleprovet

Publicerad

Nästan 27 000 personer har anmält sig till högskoleprovet i år, skriver Universitets- och högskolerådet i ett pressmeddelande. Det betyder att nästan samtliga platser fyllts upp.

– Vi förutsåg ett stort intresse för höstens högskoleprov och så har det också varit. Samtidigt verkar många ha hörsammat uppmaningen att bara anmäla sig om man verkligen behöver ett provresultat för vårterminens antagning, säger regeringens nationella samordnare Peter Honeth i pressmeddelandet.

Provet genomförs den 25 oktober.

Hade tekniska problem

Anmälningsprocessen till provet har kantats av flera problem för Universitets- och högskolerådet. Under dagen då anmälningen öppnade upptäcktes ett kryphål i systemet som gjorde det möjligt för vissa att tränga sig före i den många timmar långa kön.

Fuskarna, 89 stycken, ska i efterhand ha identifierats. Åtgärder har vidtagits mot dem.

Myndigheten fick även kritik för att inte ha ordnat ett bättre system för anmälningen. Detta då vissa tvingades stå uppemot 12 timmar i kön.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.