30 personer gripna i Europol-ledd insats mot stöldligor

Uppdaterad
Publicerad

30 personer med kopplingar till internationella stöldligor har gripits i Sverige. I den Europol-ledda insatsen beslagtogs stöldgods till ett värde av över fem miljoner kronor.

Insatsen ägde rum mellan den 17 och 19 maj i samtliga polisregioner och i 21 andra länder. Hundratals personer, fordon och bostäder kontrollerades, skriver polisen i ett pressmeddelande.

– I den här typen av insatser är vårt samarbete inom Europol, men även i samverkan med andra polisregioner avgörande för resultatet, säger Robert Göransson, kommissarie vid Noa, som har koordinerat den svenska delen av insatsen.

Stöldgods till ett värde av över fem miljoner

Smycken, bildelar, båtmotordelar samt byggmaskiner och möbler beslagtogs runt om i Sverige. Stöldgodsets sammanlagda värde uppgår till över fem miljoner kronor, enligt polisen.

Polisen påträffade dessutom en person som efterlysts sedan han inte inställt sig för att avtjäna ett fängelsestraff.

– Vårt resultat tyder på att de internationella brottsnätverken åter opererar på det sätt de gjorde innan pandemin och de reserestriktioner som funnits runtom i Europa, säger Robert Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.