Testerna har genomförts på två typer av husbilar. Foto: Trafikverket

6 maj: Nattens nyheter

Publicerad

Tester visar: Krock med husbilar förenat med livsfara

Den som kör husbil och frontalkrockar riskerar att förlora både liv och lem. Nya tester från Trafikverket visar att skyddet på moderna husbilar är klart sämre än på personbilar. Detta samtidigt som allt fler svenskar väljer att skaffa husbil.

Ny president i Nordmakedonien försvarar landets nya namn

Stevo Pendarovski har utropat sig som segrare i det nordmakedonska presidentvalet. Det innebär att de som hoppats på en försvarare av landets nya namn han pusta ut. Frågan är infekterad och har överskuggat andra frågor i valkampanjen.

Hjärtsjuke stjärnmålvakten hyllades av Real Madrid

Real Madrids före detta stjärnmålvakt Iker Casillas hyllades av fansen på hemmaarenan inför söndagens match mot Villareal, som Real Madrid dessutom kammade hem. Casillas drabbades av en hjärtinfarkt under ett träningspass med sin klubb Porto tidigare i veckan. Spelarna i Real Madrid bar innan avspark t-shirtar med texten ”Iker, vi är alla med dig” för att hedra målvakten som tillbringade16 år i klubbens A-lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.