Frivilligorganisationen Missing People deltar i sökandet efter den försvunna flickan. Foto: SVT

9-årig flicka försvunnen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Sedan torsdagseftermiddagen söker polisen i Göteborg med mycket stora resurser efter en tioårig flicka som varit försvunnen sedan tidigt på torsdagsmorgonen.

Flickan har inte setts till sedan klockan 07.50 då hon lämnade sitt hem i Örgryte för att gå till sin skola Skårskolan, men hon kom aldrig fram. Pappan ringde polisen klockan 15.55.

–Man har trott att hon var i skolan men sedan upptäckt att hon aldrig varit där, säger Björ Blixter, Göteborgspolisen presstalesman till SVT Nyheter och fortsätter:

Försvunnen flicka i Göteborg

En förklaring till att flickan inte tycks ha saknats i skolan kan vara att en skolsköterska tidigare hade meddelat lärare att hon skulle ha samtal med vissa elever under dagen.

Alla resurser sätts in

–Vi har klassat detta som en särskild händelse, för att den som har ansvaret ska kunna ha hela polismyndighetens resurser till sitt förfogande. Särskild händelse innebär att vi sätter in det vi har, och det är rätt mycket, säger Björ Blixter.

Enligt Björ Blixter är försvinnandet ovanligt eftersom att flickan varit borta så länge.

-Vi kan heller inte hitta några konstigheter kring försvinnandet. Med det menar jag att hon frivilligt skulle hålla sig undan, eller vara hos en kompis eller något i familjebilden eller något uppslitande i hennes skola. Vi hittar ingenting konstigt där, sade Blixter.

-Det gör att det känns lite oroande.

Missing People deltar i sökandet

Bland dem som letar efter flickan finns ordningspoliser och annan yttre personal. Även länskriminalpolisen hjälper till och håller i förhör.

–Det är många vi vill höra som klasskamrater, skolpersonal, föräldrar och mor- och farföräldrar som finns i närheten av flickans bostad. Vi ska försöka komma fram till en tänkbar förklaring till var hon kan finnas och vad som kan ha hänt. Sökområdet inledningsvis är mellan skolan och hennes bostad, säger han.

Polisen har också haft kontakt med frivilligorganisation Missing People som med framgång tidigare sökt och hittat fynd efter försvunna personer.

Frivilligorganisation Missing People  är sedan sjutiden i kväll delaktig i sökandet.

Ordförande Jessica Kangasniemi bedömer att mellan 500 och 600 personer deltar i sökandet.

–Det är massor med frivilliga som kommit, grannar och folk från orienteringsklubbar. Vi söker runt Skårskolan och upp mot hemmet, alla tänkbara områden, säger hon.

Flickan har ljusblont hår, bar rosa kläder och är 140 centimeter lång.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen flicka i Göteborg

Mer i ämnet