Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt USA:s nationella säkerhetsråd finns det främmande flygande element i luften som stör stridspiloter när de övar. Nu lanserar Pentagon en officiell sajt för observationer av ufon. Foto: SVT/aaro.mil

9 september: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals döda i jordbävning i Marocko

En kraftig jordbävning med magnitud 6,8 har inträffat utanför staden Marrakech i södra Marocko sent under fredagskvällen, rapporterar Reuters. Minst 296 personer har dött och över 150 personer har skadats, uppger inrikesministeriet i landet.

Pentagon lanserar ny ufo-sajt

Efter sommarens uppmärksammade ufo-förhör i den amerikanska kongressen lanserar nu USA:s försvarsdepartement en officiell sajt som ska samla observationer av så kallade ”oidentifierade objekt”.

– Man hittar filmer som har tagits av amerikanska piloter och drönare vid olika tillfällen de senaste 10-15 åren, säger UFO-Sveriges ordförande Clas Svahn.

Uppgifter: Mordet på mamman i Uppsala var en hämnd på en skjutning i Turkiet

Splittringen i det kriminella nätverket Foxtrot har lett till flera våldsdåd i Turkiet den senaste veckan. Mordet på den 60-åriga kvinna i Gränby natten till torsdag var med all sannolikhet en hämnd på ett av dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.