Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt USA:s nationella säkerhetsråd finns det främmande flygande element i luften som stör stridspiloter när de övar. Nu lanserar Pentagon en officiell sajt för observationer av ufon. Foto: SVT/aaro.mil

Pentagon lanserar ny ufo-sajt

Uppdaterad
Publicerad

Efter sommarens uppmärksammade ufo-förhör i den amerikanska kongressen lanserar nu USA:s försvarsdepartement en officiell sajt som ska samla observationer av så kallade ”oidentifierade objekt”.

– Man hittar filmer som har tagits av amerikanska piloter och drönare vid olika tillfällen de senaste 10-15 åren, säger UFO-Sveriges ordförande Clas Svahn.

Bakom sajten står AARO, Pentagons särskilda program med syfte att studera och utreda oidentifierade flygande föremål, så kallade ufon eller UAP som de också kallas. Den ska fungera som en samlingsplats för information, bilder, videor och rapporter rörande ufon, skriver Pentagon.

Syftet är att förse allmänheten med material och observationer som kan vara av intresse.

”Departementet är fast beslutet att vara transparent inför det amerikanska folket om AARO:s arbete med UAP”, säger Pentagons presstalesperson Patrick Ryder enligt CNN.

Se några av de släppta videorna och hör vad UFO-Sveriges ordförande säger om den nya sajten, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.