Varuhuskedjan Åhléns byter ägare. Foto: Hasse Holmberg/TT

Åhléns säljs till Ur & Penn-ägare

Uppdaterad
Publicerad

Axel Johnson-koncernen säljer varuhuskedjan Åhléns, enligt ett pressmeddelande. Ny ägare blir Axcent of Scandinavia, som bland annat äger Ur & Penn.

Totalt handlar det om 47 varuhus samt Åhléns Outlet och Designtorget.

Ayad Al Saffar, koncernchef och majoritetsägare av Axcent of Scandinavia som bland annat äger Ur & Penn, blir ny majoritetsägare i bolaget.

New Wave-grundaren Torsten Jansson och Göran Härstedt, som är vice koncernchef i New Wave, tar minoritetsposter i bolaget.

”Jag är mycket glad och stolt över att få chansen att driva Åhléns fortsatta utveckling framåt. Det är ett av Sveriges äldsta och finaste varumärken som alltjämt har nästintill 100-procentig varumärkeskännedom och en unik relation till lojala kunder runtom i Sverige”, säger Ayad Al Saffar i ett uttalande och fortsätter:

”Detaljhandel i butik kommer även fortsättningsvis ha en given position i sällanköpshandeln, och Åhléns kommer att ha en viktig plats i den marknaden”.

Åhléns har gått med förlust i en rad år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer