Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Foto: SVT

TV: Jag vet inte hur man uttalar min boks titel

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gästade Gomorron Sverige för att prata om sin nylanserade bok, vars titel han själv hade svårt att uttala.

Jimmie Åkesson gästade på måndagsmorgonen Gomorron Sverige, bland annat för att berätta om sin bok. Programledaren Marianne Rundström inledde intervjun med att fråga hur man uttalar namnet på boken.

”Satis Polito”, säger man så? frågar Marianne Rundström.

– Jag vet inte, jag kan faktiskt inte latin på den nivån, svarar då Åkesson.

Så du har valt en titel som du inte riktigt vet hur man uttalar?

– Eh, ja faktiskt, det får jag väl erkänna, svarade partiledaren.

”Inser att man duger”

Enligt Åkesson betyder boktiteln ”Tillräckligt polerad”, vilket partiledaren beskriver att han känner sig som när han exempelvis deltar i intervjuer och gör besök hos kungen.

– Samtidigt som jag ibland har lite svårt att se mig själv i vissa situationer utifrån min bakgrund, till exempel i en debatt med statsministern, så inser man att man duger. Och om man tittar på opinionsmätningarna så känns det som att man ändå måste göra någonting rätt, sade Åkesson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer