Alicia styrdes av kokainmissbruket under fem år

Uppdaterad
Publicerad

Innan Alicia testade kokain första gången var hon livrädd för droger. Men under en studieperiod i Australien så kom hon i kontakt med kokain på fester – och fastnade direkt. I försöken att dölja sitt missbruk blev Alicias liv fullt av lögner och hon svek sin familj och sina vänner. 

– När jag hittade drogerna hittade jag ”hem”, jag fick ett lugn som jag alltid sökt. Sen gick det över till en mardröm, säger Alicia. 

Alicia beskriver hur lätt det var att få tag i kokain och hur hon under en period när allt kretsade runt missbruket tog sms-lån för att få beroendet att gå runt. Men till slut blev jakten på drogerna för jobbig och Alicia vågade be om hjälp.  

– I dag känner jag mig fri, jag har ett jobb som jag kan sköta och jag håller vad jag lovat mina vänner. Det gjorde jag aldrig förut. Självklart känner jag en sorg över de jag sårat i mitt missbruk. Men i dag har jag vänt det till något positivt och försöker hjälpa andra tjejer som missbrukar att komma över känslor av skam och skuld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

kokainvågen

Mer i ämnet