Alliansen i Göteborg presenterade sin budget

Uppdaterad
Publicerad

Skola, välfärd och trygghet. Där valde Alliansen att lägga störst fokus när de presenterade sin budget för Göteborg nästa år. Budgeten har stor chans att röstas igenom i kommunfullmäktige på torsdag.

Inom skolan vill Alliansen bland annat satsa på fler undervisningstimmar än idag, något som Alliansen är övertygade ska leda till bättre betyg.

– För att kunna ta del av kunskap så måste man också kunna vara i skolan. Det är många som idag inte har den möjligheten hemma, säger Axel Josefson (M), Alliansens förslag till kommunstyrelsens ordförande.

Val 2018 Väst

Hör om Allliansens viktigaste förslag i klippet ovan.

Nya vänsterblocket presenterade också sin budget i Göteborg

Äldreomsorg, socialtjänst och ett mer hållbart Göteborg. Det var de viktigaste frågorna när det nya vänsterblocket i Göteborg, med Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ presenterade sin budget. Men, den enda chansen för de rödgrönrosas budget att gå igenom är om socialdemokraterna väljer att dra tillbaka sin egen budget och rösta på de rödgrönrosa.

En av de viktigaste frågorna för Daniel Bernmar (V) var den om förkortad arbetstid för personer som arbetar på äldreboenden inom kommunen. De rödgrönrosa vill sänka arbetsdagen till 7 timmar, och äldreboenden är bara början.

– Vi måste börja någonstans. Vi hoppas att gå vidare längre fram. Men vi börjar i samma anda som i Svartedalen där vi haft ett arbetstidsförkortningsprojekt som varit väldigt väldigt lyckosamt, och där vi sett en ökad kvalité i omsorgen men också en bättre arbetsmiljö, säger Daniel Bernmar.

Hör om fler satsningar i de rödgrönrosas budget, och om skattehöjningen de vill ska finansiera det hela, i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Väst

Mer i ämnet