Robert Rydberg, tidigare ambassadör i Rom, blir ny kabinettsekreterare på UD. Foto: Ellinor Lundmark/ Utrikesdepartementet

Ambassadör i Rom ny kabinettssekreterare på UD

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Robert Rydberg som får jobbet som ny kabinettssekreterare på UD efter Annika Söder. Han är Sveriges nuvarande ambassadör i Rom och har bland annat arbetat med FN-frågor och europeisk säkerhetspolitik.

Robert Rydberg är utbildad jurist och har en lång erfarenhet inom Utrikesdepartementet. Han har bland annat varit ambassadör i Israel och Demokratiska Republiken Kongo, samt varit chef för utrikesdepartementets enhet för Mellanöstern- och Nordafrikafrågor.

Rydberg har även arbetat vid FN-representationen i New York och med FN:s säkerhetsråd, med europeisk säkerhetspolitik och nedrustningsfrågor och varit ordförande i EU:s kommitté för civil krishantering.

”Gedigen erfarenhet”

”Robert Rydberg är en tydlig ledare med gedigen diplomatisk erfarenhet från i stort sett alla komplexa områden som vår utrikespolitik rymmer” säger utrikesminister Ann Linde (S) i ett pressmeddelande.

Tidigare kabinettssekreteraren Annika Söder ska nu bland annat verka som styrelseordförande vid European Institute of Peace.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer