Här råkade fel fordon sjösättas. Foto: Mikael Nilsson

Anders båt skulle sjösättas – bilen följde med

Uppdaterad
Publicerad

En så vanlig vårsyssla som att sjösätta båten slutade på ett mindre vanligt sätt. Bilen som båten transporterades med följde med ner i vattnet.

Anders Ekström var ute tidigt på morgonen för att sjösätta sin båt i Limhamn i Malmö. Men när processen sattes igång gick något snett. Vid själva sjösättningen börjar bilen följa med båtens färdriktning.

– När vi fått av halva båten så börjar ekipaget att glida baklänges. Då hoppar jag in i bilen och försöker rädda situationen men då kasar den ut. Då kommer bakänden ut i vattnet och då flyter den och därför får den inget fäste i marken, säger ägaren Anders Ekström.

Ingen person skadad

Anders tror att det kan ha varit alger under bildäcken som orsakat att bilen kom på glid. Ingen person skadades vid den oturliga sjösättningen.

Räddningstjänsten ska undersöka eventuellt läckage från bilen. Anders ringde själv efter bärgare, men det är oklart hur bilens skick kommer vara väl uppdragen.

– Det känns inte något speciellt, det är ju världsliga saker. Men jag ska på jobb på tisdag och att jaga en bil första maj... det är som det är, säger Anders Ekström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.