Anders Borg släpper självbiografi Foto: SVT

Anders Borg: S och M borde ta ett seriöst samtal

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare finansministern och M-toppen Anders Borg vill se ett närmare samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna.
– De två stora partierna som brukar bära samhällsansvaret i Sverige bör ta tag i problemen, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Anders Borg var finansminister i regeringen Reinfeldt från 2006 till 2014. I SVT:s Morgonstudion på måndagen pratar han om relationen till den tidigare statsministern, sin syn på migrationspolitiken och det faktum att Sverigedemokraterna hamnar över Moderaterna i de flesta opinionsundersökningarna.

– Jag tror att det i första hand bör handla om en närmare relation mellan Moderaterna och Socialdemokraterna. De två stora partierna som brukar bära samhällsansvaret i Sverige bör ta tag i problemen och säkra upp att vi har en rätt begränsad migration och att vi förbättrar integrationspolitiken, säger Anders Borg och fortsätter:

– Kärnfrågan för ett land ska vara: Hur sköter vi det här landet bra? Socialdemokrater och moderater är de som egentligen borde sätta sig ner och ta ett seriöst samtal om vart man ska ta vägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.