Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Man har valt att skapa osäkerhet i en tid när Sverige behöver ledarskap, handlingskraft och sammanhållning, säger Magdalena Andersson (S). Foto: Anders Wiklund/TT

Andersson: Oppositionen har missbrukat misstroendeverktyget

Uppdaterad
Publicerad

Magdalena Andersson (S) riktar hård kritik mot oppositionen efter misstroendeomröstningen mot justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) på tisdagen.

– Om riksdagen avsätter en minister på grund av regeringens politik, då underkänner man i praktiken hela regeringen. Det vet oppositionen, säger statsministern under en pressträff strax efter omröstningen.

– Ska en misstroendeförklaring användas för att byta ut en skolminister för att skolan inte har fått tillräckligt mycket budgetresurser? Eller ska en infrastrukturminister avsättas för att oppositionen vill ha nya vägsatsningar i Strängnäs, Uppsala eller Sölvesborg? säger statsminister Magdalena Andersson och menar att det skulle riskera att underminera Sveriges regeringars handlingskraft framöver.

– Det skulle vara dåligt för Sverige och dåligt för svenska folket, säger hon.

Hör statsministern i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.