Andeutdrivning bakom barnmisshandel

Publicerad

Åklagare bekräftar att en 14-årig flicka som misshandlats av sina föräldrar vid upprepade tillfällen var utsatt för andeutdrivning.

Efter en fyra timmar lång förhandling vid Borås tingsrätt i fredags häktades den 33-åriga styvmamman misstänkt för grov fridskränkning. Pappan, 37 år, häktades misstänkt för medhjälp till misshandel och olaga frihetsberövande.

Styvmamman pådrivande
Brottsrubriceringarna indikerar att det är styvmamman som varit den drivande.

-Flickan utsattes för olika saker för att bli kvitt från onda andar som hon enligt vissa förställningar kunde bli besatt av, säger kammaråklagare Daniel Larsson till Borås Tidning.

Redan 2004 ska socialtjänsten i Borås ha fått in en anonym anmälan om flickans situation. Men då gjordes inget. Först 2010 agerade socialtjänsten efter bland annat en anmälan från en barnpsykiatrisk klinik. Då placerades flickan i ett fosterhem och socialtjänsten polisanmälde pappan men även den lilla kristna församling i Borås där paret var aktivt.

Församling berörs
Flickan har berättat om år av örfilar och slag, skriver BT som tagit del av ett yttrande från socialtjänsten. Hon ska ha blivit inlåst för att hindra att hennes onda demoner smittade andra.

-Händelser som omfattas av utredningen har utspelats i församlingens lokaler och på det viset berörs den, säger Larsson till BT.

Både pappan och styvmamman nekar till anklagelserna.

TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer