Säkerhetspolisens huvudkontor i Solna. Foto: Säkerhetspolisen

Anhållen för brott mot rikets säkerhet har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Den person som tidigare i veckan greps och anhölls misstänkt för grov olovlig underrättelseverksamhet mot Sverige har frigivits, meddelar Åklagarmyndigheten.

Anhållandet kom i samband med en insats som rör misstankar om brott mot rikets säkerhet. Försvarsadvokat Isak Åberg säger sig inte ha blivit informerad om att anhållandet hävts

– Det är inget som har kommunicerats till mig, men nu ser jag pressmeddelandet. Däremot framgår det ju inte om personen är fortsatt misstänkt, säger han.

Åklagarmyndighetens presstjänst bekräftar dock för TT att personen är fortsatt misstänkt för grovt olovlig underrättelseverksamhet. Förundersökningen kommer att fortsätta i samarbete med Säkerhetspolisen.

Kammaråklagare Hans-Jörgen Hanström vid Riksenheten för säkerhetsmål avstår från att lämna ytterligare information med hänvisning till förundersökningssekretess.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.